Kris Claes

29 maart 1967

Ik groeide op in Edegem en liep school op OLVE (lagere school) en op OLVC (Jezuïeten, humaniora, Latijn-Wetenschappen). Nadien studeerde ik aan de KUL kinesitherapie en bekwaamde mij verder in de sportkine en locomotorische aandoeningen.

Ik begon te werken in Hoboken en combineerde dat met studies Orthopedische geneeskunde (Cyriax) te Antwerpen (BWVOG) en Osteopathie te Gent (IAO).
Na deze studies startte ik op de Prins Boudewijnlaan in 1996 deze praktijk.

Naast mijn passie voor geschiedenis, heb ik zelf gevoetbald in het KVV en wissel ik het fietsen en het skiën af, naargelang het seizoen.

Verder ben ik al meer dan 20 jaar actief in het basketbal en momenteel aangesloten als sportkine bij Horticult Kontich WOLVES (2de nationale).

Ben Simon

6 januari 1989

Geboren en opgegroeid in Wilrijk, heb ik in het Sint-stannislascollege (lagere school) en het O-L-V.- Pulhof (humaniora, humane wetenschappen) les gevolgd. Ik behaalde mijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in 2012 (Artesis-VUB). Ik specialiseerde mij bijkomend in de manuele therapie (VUB – 2013).

In 2012 startte ik de samenwerking met Kris, vanaf 2016 ben ik medezaakvoerder van KINE SPORTHO. De focus op paramedische begeleiding bij recreatieve en competitieve sporters is hierbij nog meer gegroeid. In functie daarvan volg ik jaarlijks allerhande bijscholingen om steeds up-to-date te blijven van de nieuwste veranderingen binnen ons vakgebied. Daarnaast activeer ik beginnende en geoefende sporters via functionele trainingen in groep.

Mijn passie is dan ook bewegen in de ruime zin van het woord. Ik sport zelf 3 a 4 keer per week, voornamelijk crossfit, voetbal, fietsen, lopen en zwemmen. Aangezien voldoende beweging erg belangrijk is om mogelijke kwaaltjes (fysiek alsook mentaal) te vermijden, motiveer ik de patiënten steeds om een zo actief mogelijke levensstijl te handhaven. Kinesitherapie betekent dan ook letterlijk: genezen door te bewegen.