Kris Claes

29 maart 1967

Ik groeide op in Edegem en liep school op OLVE(Prins Boudewijnlaan,lagere school) en op OLVC(JezuA?eten, humaniora, Latijn-Wetenschappen).

Nadien studeerde ik aan de KUL kinesitherapie en bekwaamde mij verder in de sportkine en locomotorische aandoeningen.
Nadien begon ik te werken in Hoboken en combineerde dat met studies Orthopedische geneeskunde(Cyriax) te Antwerpen(BWVOG) en Osteopathie te Gent(IAO).
Na deze studies startte ik op de Prins Boudewijnlaan in 1996 deze praktijk.

Naast mijn passie voor geschiedenis, heb ik zelf gevoetbald in het KVV, en wissel ik het fietsen en het skiën af, naargelang het seizoen.

Verder ben ik al meer dan 20 jaar actief in het basketbal en momenteel aangesloten bij SOBA(2de nationale).
Ook de atletieksport behoort sinds enkele jaren tot mijn interessegebied.

Ben Simon

6 januari 1989

Is geboren en opgegroeid in Wilrijk en heeft in het Sint-stannislascollege (lagere school) en het O-L-V.- Pulhof (humaniora, humane wetenschappen) les gevolgd.
Hierna heb ik mijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie behaald in 2012 (Artesis-Vrije Universiteit Brussel).

Sinds 2012 ben ik meteen beginnen werken in de praktijk van Kris Claes. In deze periode heb ik mij gespecialiseerd in de manuele therapie (VUB). Sindsdien heb ik allerhande bijscholingen en cursussen gevolgd om steeds up-to-date te blijven van de nieuwste veranderingen binnen ons vakgebied.

Mijn passie is beweging in de ruime zin van het woord. Daarom sport ik zelf ook 3 a 4 keer per week, voornamelijk doe ik dan crossfit, voetbal, fietsen, lopen en zwemmen. Aangezien voldoende beweging erg belangrijk is om mogelijke kwaaltjes (fysiek alsook mentaal) te vermijden, probeer ik de patiënten steeds te motiveren om toch een zo actief mogelijke levensstijl te handhaven. Kinesitherapie betekent dan ook letterlijk: genezen door te bewegen.